ماکیاولی میگوید وقتی عصر به خانه باز میگشتم، لباسهای رسمی را میپوشیدم و بعد وارد طبقه خاصی از بزرگان میشدم که شرمی از پرسیدن سوال هایم نداشتم. دنیای دیگری که هیچ ترسی از فقر نداشتم و مرگ را فراموش کرده بودم. مورد استقبال گرم آنان قرار میگرفتم و از دلایل کارهایشان میپرسیدم و به مدت چند ساعت ملال از من گریزان بود.
مطالعه را گفت وگو با بزرگان میدانست.
چند ساعت برای معاشرتهای بیهوده زمان میگذاریم و چند ساعت برای مطالعه روزمره یا تماشای یک سخنرانی از پیشگامی علمی؟
میتوانیم از سالن کنفرانسی در نیویورک تا مجمع جهانی اقتصاد در داووس را در چشم به هم زدنی پیش روی خود قرار دهیم. ساده است اما اجرایی کردنِ زمان گذاشتن برای پیشروان و متفکران کار سختی است.
غذای مخصوصی که ماکیاولی از آن صحبت میکند، برای ذهن اوست، نه شکمش.
پیشنهاد اجرایی من این است که هر فردی را که در رشته یا موضوعی خاص تحسین میکنید، مانند دوست یا عضوی از خانواده ببینید که میدانید باید چند روز در هفته برایش زمان بگذارید. بعد چندین و چند ساعت غرق خواندن حرفهایش یا شنیدن صحبت هایش از یوتیوب شوید.
محمدرضا عزیز جایی نوشته بود ما فراتر از اطرافیانمان نخواهیم بود.
با معجزه های موجود روی میزها و داخل جیب هایمان، اطرافیان بالاتری را برگزینیم تا خودی بهتر و کارآتر داشته باشیم.
پینوشت: پیشنویس این متن را خیلی وقت بود نوشته بودم. سحر شاکر هم راجع به این موضوع نوشته است، بهتر از من:
[…] در رسانهها احتملا به گوشتان خورده: 100 چهره تاثیرگذار در سال 2021، لیست ثروتمندان امسال و از این حرفها. خب به نظرم تدوین چنین لیستهایی و زمان گذاشتن برایش بسیار نتایج خوبی برایمان خواهد داشت. با آگاهانه کردن این فرآیند در زندگی شخصیمان، میتوانیم نحوه ورود و خروج ایدهها را راحتتر ثبت کنیم. احتمالا بتوانیم مفروضات و پشت پرده حرفها و افکار را در طول زمان بیشتر ببینیم. یا شاید بتوانیم با گذشت زمان و آشنایی با مدل ذهنی بزرگان، سیر پیشرفت خودمان را هم بهتر ببینیم. به نظرم کار روی این لیست ارتباط مستقیمی با نحوهء گذران عمر ما پیدا خواهد کرد و میتواند به گرانبها شدن آن کمک بسیار کند. (وقت گذرانی با بزرگان) […]